GUDP har netop offentliggjort sin årsberetning. Her fremgår det, at man i 2016 modtog i alt 117 ansøgninger fordelt på to ansøgningsrunder.

- I alt har vi i 2016 givet tilskud for 202,5 millioner kroner til 38 idérige og ambitiøse projekter i hele Danmark. Projekter der alle bidrager til den dobbelte bundlinje - grøn og økonomisk bæredygtighed - i den danske fødevaresektor, siger Mikael Thinghuus, formand for GUDP's bestyrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud af de 202,5 millioner kroner gik 164,3 millioner kroner til GUDP-projekter under den ordinære pulje. Resten gik til økologiske projekter under Det Økologiske Forsknings-, Udviklings- og Demonstrationsprogram (Organic RDD 3) en række internationale projekter under ERA-nets og Månegris-projektet.

- Månegrisen er er et meget ambitiøst projekt, som skal øge erhvervets indtjening, bidrage til grøn omstilling og samtidig danne grundlaget for den fremtidige emissionsbaserede regulering. Vi er derfor stolte over, at vi på Agromek i november kunne præsentere hele to projekter, som skal bygge Månegrisens modelstalde, siger Mikael Thinghuus.

Et anden vigtig milepæl var den årlige GUDP-konference. Her var emnet 'Nytænkning i fødevaresektoren' og konferencen gav inspiration til, hvad det kræver af teknologier, ingredienser og ressourceudnyttelse, hvis danske fødevarevirksomheder fortsat skal være konkurrencedygtige på verdensmarkedet.

Her spiller GUDP's projekter en vigtig rolle - noget der også blev understreget, da GUDP i 2016 besøgte frøvirksomheden DLF i Stege sammen med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

- GUDP-projekter har været med til at sikre DLF's globale førerposition inden for forædling af græsser. Vi ser derfor frem til at modtage endnu flere spændende ansøgninger til projekter i 2017, så GUDP forsat kan hjælpe den danske fødevaresektor til at være helt i front, siger Mikael Thinghuus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs GUDP's årsberetning for 2016 her