Torsdag

8. oktober 2015

1 m/s Syd / sydøst
Syd / sydøst
10.2 °C Regn
Regn

Arlas første råmælksost er klar

Efter 70 år uden større produktion af råmælksoste i Danmark er Arla nu klar med sin første af slagsen.

- Alle Lykkebjerg-oste laves med håndkraft. De vendes, børstes og vaskes enkeltvis i hånden på Tistrup Mejeri.

Arlas råmælksost er en såkaldt singlefarm ost, der er fremstillet af mælk fra én besætning. Mælken kommer fra 115 køer på den vestjyske gård Lykkebjerg, som har givet navn til osten.

Gården er udvalgt specielt til råmælksostprojektet på grund af sin meget høje mælkekvalitet.

- Vores nye råmælksost er et lille, men vigtigt bidrag til det nye nordiske køkken, og den er et vigtigt skridt i retning af at vise, at Arla også kan skabe enestående produkter, siger landedirektør i Arla Danmark, Peter Giørtz-Carlsen og fortsætter:

- I Arla ønsker vi via vores passion for mejeriprodukter og spændvidden af de mange aktiviteter og samarbejder, vi indgår i, at bidrage til en bedre madkultur og bedre madoplevelser i Danmark.

Ny butik sælger gourmetprodukterne

Ideen at lave råmælksost stammer oprindeligt fra Arlas nu 10 år lange samarbejde med nogle af Danmarks førende kokke i Unika-programmet. Kokkene efterlyste danske råmælksoste, og i 2006 satte Arla gang i arbejdet med at udvikle en sikker metode til at lave råmælksost i større omfang. Alle erfaringerne fra arbejdet har Arla løbende delt med landets øvrige mejerier, blandt andet på en række seminarer.

Lykkebjerg-råmælksosten indgår i Arla Unika-programmet, som er en serie af Arlas allerbedste mejeriprodukter og oste. Hidtil er Unika-produkterne udelukkende blevet solgt til landets gourmetrestauranter, men fra midten af april bliver produkterne tilgængelige for alle osteelskere.

Her åbner Arla nemlig en butik i Torvehallerne i København, hvor både råmælksosten og Arlas øvrige gourmetprodukter vil være i sortimentet.

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".


Dagens mest læste


Udvalgte artikler

Valtra løfter N-serien til et nyt niveau

Valtra løfter N-serien til et nyt niveau

07.10.15 | 00:15 | ?

Den kendte producent af skovtraktorer, Valtra, er nu klar med næste generation N-serien. Med nyt design, ny motor, ny kabine og øget hydraulikkapacitet bliver Valtra N3 nu til Valtra N4.

Væk med snærende bånd

Væk med snærende bånd

06.10.15 | 15:55 | ?

Regeringens lovkatalog indeholder både fjernelse af randzonerne og nye gødningsnormer

BL: Tag fat der hvor zink er et problem

BL: Tag fat der hvor zink er et problem

06.10.15 | 15:52 | ?

En ny rapport om zink i landbrugsjord har skabt stor debat. Hos Bæredygtigt Landbrug mener næstformand Peter Rosendal, at man skal tage fat, der hvor zink rent faktisk er et problem i stedet for at gøre svineproduktionen til syndebuk.

Tog VM-medalje med plov fra Mølbro

Tog VM-medalje med plov fra Mølbro

06.10.15 | 14:51 | ?

Ved det nyligt overståede VM i pløjning sikrede Søren Korsgaard sig bronzen i grønjord i klassen for vendeplove med sin Mølbro konkurrenceplov.

En fremtid uden proteinmangel

En fremtid uden proteinmangel

06.10.15 | 14:33 | ?

Dyrefoder kan i fremtiden bestå af protein produceret på basis af metangas som eksempelvis naturgas, biometan og flare gas. Nyt fermenteringsanlæg skal udvikle metoder til at erstatte konventionelle proteinkilder så forbrugerne kan spise kød med en lavere CO2-udledning.