- Det er en stor succes - vi bliver nødt til løbende at hente flere råvarer til mælkedrikkene, siger projektleder Lars Bonde Jessen, Arla.

Han forklarer, at formålet med at opføre et 11 meter højt mælkekasse-højhus, som ligner fem mælkekartoner, ikke alene er at skabe opmærksomhed om mælk, men også at sætte fokus på det store antal mælkekasser, som forsvinder fra Arla-systemet hvert år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mejerierne mister et sted mellem 350.000 og 400.000 mælkekasser om året, fordi folk mener, de har ret til at "låne" dem og bruge dem i forskellige sammenhænge. Men vi vil meget gerne have dem igen, ikke mindst fordi en mælkekasse kan genbruges i 20 år, og derfor er det bedre for miljøet, hvis kassen kommer tilbage til mejerierne, fortæller Lars Bonde Jessen.

"Lån" for 8 millioner om året

- I anledningen af evneten på Strøget har vi givet frit lejde til alle, der gerne vil aflevere deres kasser til byggeriet, og det har enkelte da også benyttet sig af - det er især børnehaver, som har besøgt os og haft et par kasser med, men vi er også blevet kontaktet af én, som har 600 kasser, vi kan afhente, lyder det fra projektlederen. 

I indkøb koster mælkekasserne 22 kroner stykket, og mejerierne taber dermed omkring 8 millioner kroner årligt på, at danskerne "låner" kasser til at sætte bag på knallerten og opbevare gamler LP'er og æbler i.

- 8 millioner kroner svarer til det beløb, Arla gav i sponsorat til landsholdet tidligere, understreger Lars Bonde Jessen.