- Det er vigtigt, at det fremtidige forhold mellem Storbritannien og EU forbliver åbent, og at landmænd på begge sider af den engelske kanal har de samme forhold, sagde Peter Giørtz-Carlsen Executive Vice President for Arla Europe.

Opfordringen kom i dag i forbindelse med konferencen "Beyond Brexit: Farming for our Future", der blev afholdt i Whitehall i London. Det skriver Arla i en pressmeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu hvor Brexit-forhandlingerne er gået i stå, er sandsynligheden for et Brexit uden aftale pludselig blevet meget større. Arla har hele tiden frarådet et såkaldt hårdt Brexit, og har fremsat forslag om en positiv løsning, der fremmer den frie handel og sætter høje standarder for dyrevelfærd og fødevaresikkerhed.

Peter Giørtz-Carlsen tilføjer:

- Forsyningskæden for fødevarer mellem Storbritannien og EU er unik og er blevet bygget op gennem mange år. Den giver mulighed for, at landbrugsprodukter kan blive transporteret på tværs af EU, hurtigt og med begrænset bureaukrati. Derfor er forbrugerne blevet vant til og værdsætter den høje kvalitet, de overkommelige priser og det store udvalg af mejeriprodukter. En analyse gennemført af London School of Economics for Arla viser, at et Brexit uden aftale vil ødelægge denne forsyningskæde. Og fordi landbrugsprodukter bliver pålagt nogle af verdens højeste toldsatser, vil et Brexit uden aftale få særdeles store konsekvenser for industrien og i sidste ende for forbrugerne. Vi forventer højere priser og et mere begrænset udvalg af produkter. I dag samledes ledere fra landbruget fra hele EU og Storbritannien for at sikre, at Brexit ikke bliver en bombe under landbrugs- og fødevareindustrien.