Mandag sluttede aprilauktionen, og det står klart, at priserne på april-udgaven ligger 15 procent lavere end på februarauktionen. Priserne for de danske skind er dog fortsat markedets højeste, skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

- Markedet er lige nu ramt af en overproduktion af minkskind, som ikke svarer til efterspørgslen. Det billede så vi allerede i starten af forrige sæson. Derfor har vi har udbudt store partier i starten af denne sæson, fordi vi regnede med, at markedet ville blive mættet ret hurtigt, fortæller Torben Nielsen, adm. direktør i Kopenhagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods faldende priser hæfter Torben Nielsen sig ved, at de danske skind sælges for mere end de udenlandske.

- Det fortæller mig, at de danske minkavlere har gjort det rigtige ved at satse på kvalitet og i mindre grad på kvantitet. I et opadgående marked har gud og hvermand kunne følge med og få profit, men i dette nedadgående marked har danskernes gode kvalitet været afgørende for, at vi har fået de priser, som vi ser nu, fortæller han.

Den samlede omsætning under Kopenhagen Furs aprilauktion lå på 2,25 milliarder kroner.

Kopenhagen Furs næste auktion afholdes i juni fra d. 17. til d. 27. Her er det planlagt, at 5,9 millioner minkskind skal under hammeren.