Mange unge ønsker en uddannelse i dansk landbrug, således har landbrugsskolerne på landsplan oplevet vækst i elever de seneste år - og landmændene møder de unges efterspørgsel med flere praktikpladser, i hvert fald i Asmildkloster Landbrugsskoles område, som spænder fra kyst til kyst på tværs af Jylland og en radius på 100 kilometer omkring Viborg.

I alt blev der indgået 200 uddannelsesaftaler i 2016, mod 177 i 2015, hvilket er en stigning på hele 13 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det betyder alt for et erhverv og en uddannelse, at arbejdsgiverne tager ansvar for at ansætte elever og give dem en god og lærerig praktik. Landmænd i Asmildkloster's område viser handling - de vil uddanne fremtidens arbejdskraft - tallene taler klart sprog, siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen og han fortsætter;

- Der skal etableres praktikpladser i landbruget - uddannelsen skal gennemføres hos en landmand, da der ikke er mulighed for skolepraktik. Attraktive praktikpladser er nødvendigt for at tiltrække kompetente unge, der kan medvirke til at udvikle et landbrug i forandring og dem får vi brug for i fremtiden.

Praktik i udlandet

Landbrugselever er nysgerrige og udforsker gerne fremmede himmelstrøg i jagten på faglige udfordringer og oplevelser. Således udgør praktik i udlandet fire procent af de indgåede uddannelsesaftaler. Praktik i udlandet viser mangfoldigheden og mulighederne i erhvervsuddannelserne - noget der ikke findes på samme måde i andre ungdomsuddannelser.

Arbejdsgivere i blandt andet USA, Canada, Australien og New Zealand, står klar til, at modtage de eftertragtede danske elever. - Udlandsopholdene modner i den grad de unge mennesker og giver oplevelser for livet, det bliver helt sikkert, at flere elever vil benytte de muligheder for udlandspraktik, som en erhvervsuddannelse giver, spår forstander Lars Møgelbjerg Andersen.