Knap to år efter DAT-Schaub besluttede at intensivere arbejdet med at udvikle og fremstille nye ingredienser baseret på kød og biprodukter fra grise- og kreaturslagterierne, er det blevet besluttet at afvikle alle aktiviteter under Danish Crown Ingredients.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ville rigtigt gerne have skabt et nyt forretningsben, og vi havde oprindeligt identificeret tre interessante businesscases. Dem har vi arbejdet målrettet med frem til foråret 2018, hvor vi valgte at parkere de to, mens vi gik videre med den tredje, som vi så nu desværre også må opgive at gå videre med, siger Jan Roelsgaard, der er CEO i DAT-Schaub.

Danish Crown Ingredients har siden opstarten i 2014 været organiseret under Danish Crowns datterselskab DAT-Schaub.

I det seneste regnskabsår stod DAT-Schaub for godt en femtedel af indtjeningen i Danish Crown, selvom forretningsområdet blot udgør seks procent af omsætningen.

DAT-Schaub er blandt andet globalt førende på sortering og salg af naturtarme til pølseproduktion. Som en del af den forretning er DAT-Schaub også leverandør til pharma-industrien, og det var i krydsfeltet mellem de traditionelle produkter fra slagterierne og de researchtunge pharma-produkter, at der var identificeret en række muligheder.

Det forretningsområde, der nu lukkes ned, arbejdede med specialingredienser til nicheprodukter inden for eksempelvis ernæring til syge og svækkede eller til sportsfolk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har foretaget en grundig analyse og er desværre kommet frem til den konklusion, at den potentielle indtjening på 5-7 års sigt ikke står mål med de risici, der er forbundet med de markante investeringer, som det vil kræve at udvikle forretningen gennem etablering af egne produktionsfaciliteter. Jeg vil gerne takke Bjarne Larsen, der har stået i spidsen for Danish Crown Ingredients de seneste to år, og hans engagerede medarbejdere for deres indsats. Alle har absolut gjort, hvad de kunne, men fundamentet har desværre vist sig at være for skrøbeligt, siger Jan Roelsgaard.

Afviklingen af Danish Crown Ingredients får ikke indflydelse på DAT-Schaubs øvrige forretning. Gennem de seneste to år er der købt en række selskabet i Europa, USA, Kina og Sydamerika og de bidrager allerede med en indtjening over det budgetterede.

- Det er et klart defineret mål i vores 4WD-strategi, at vi skal løfte indtjeningen i Danish Crown koncernen gennem investeringer, opkøb og organisk vækst. I det lys har bestyrelsen i DAT-Schaub vurderet, at der er mere at hente ved at fokusere kræfterne på vores nuværende forretning frem for at satse på at udvikle et nyt forretningsben, siger Jais Valeur, der er Group CEO i Danish Crown.

De ansatte hos Danish Crown Ingredients i Skejby er her til morgen blevet informeret om beslutningen. De er alle blevet opsagt, men vil blive tilbudt hjælp til at finde andet arbejde.