Det var ikke injurierende eller æreskrænkende da dyreværnsforeningen Anima i februar sidste år betegnede billeder af vanrøgtede mink på fremtrædende minkavleres farme som "grusom dyremishandling". Det skriver DR Indland.

Det slog Byretten på Frederiksberg fast i dag, da retten frifandt Anima i en injuriesag anlagt af næstformanden i Kopenhagen Fur, John Papsø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Papsø havde krævet 200.000 kroner i erstatning fra Anima, men nu kommer Kopenhagen Fur i stedet til at betale sagsomkostningerne.

TV Avisen på DR viste i februar 2011 billeder af skambidte mink fra fem bestyrelsesmedlemmer i Kopenhagen Furs minkfarme. Billederne var angiveligt taget af svenske dyreaktivister, der havde givet dem videre til Anima, der så igen overdrog materialet til DR.

Kopenhagen Fur kaldte billederne manipulerede og hævdede, at aktivisterne enten selv havde medbragt de skadede dyr eller havde blandet minkavlernes dyr så de kom op at slås.

Efter udsendelserne i TV Avisen kaldte Anima i et brev til en række modedesignere billederne for bevis på "grusom dyremishandling", og dette brev fik John Papsø til at anlægge injuriesagen mod Anima.