Danish Agro koncernen har igennem de senere år oplevet betydelig vækst, som følge af blandt andet opkøb og øget internationalisering. For bedst muligt at imødekomme de ledelsesbehov, der er i en stor, international koncern, er der foretaget en række ændringer i den øverste ledelse i Danish Agro koncernen.

Direktionen har hidtil bestået af fem medlemmer, men det er besluttet, at Danish Agros direktion fremadrettet vil bestå af fire medlemmer. Jacob Tetzlaff, Direktør for foderdivisionen i Danish Agro, har besluttet at stoppe i Danish Agro den 11. april 2016 på hans 60 års fødselsdag. Jacob Tetzlaff vil fortsætte i sin nuværende stilling indtil sit stop i april, men trækker sig fra sin plads i direktionen i februar, hvor årsregnskabet offentliggøres. Beslutningen sker efter grundige overvejelser omkring fremtiden, som blandt andet har været ansporet af helbredsmæssige udfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernchef Christian Junker beklager Jacob Tetzlaff's beslutning om at forlade Danish Agro, men har respekt for beslutningen.

- Jacob Tetzlaff har været en dygtig og engageret leder i Danish Agro siden sin ansættelse i 1997. Han har været en vigtig og integreret del af den rejse, som Danish Agro har været igennem. Det er derfor også med beklagelse, at Jacob har ønsket at stoppe i Danish Agro, men jeg forstår og respekterer baggrunden for hans beslutning fuldt ud. Frem til sit stop i april vil Jacob være behjælpelig med overlevering til hans efterfølger. Jeg vil her gerne takke Jacob for mange års godt samarbejde og ønske ham alt godt fremover, siger han.

Christian Junker betegner det derudover som glædeligt, at det er aftalt med Jacob Tetzlaff, at han også efter april 2016, står til rådighed for Danish Agros direktion, hvis der er særlige opgaver, der skal løftes, hvor hans kompetencer kan bruges.

Ændringer i koncernledelsen

Danish Agros koncernledelse, der fungerer som det overordnede styreorgan for den brede koncern, vil også få en ny holdopsætning.

Thorsten Pogge, der er administrerende direktør i Danish Agro koncernen tyske datterselskab, Ceravis AG, indtræder i koncernledelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernchef Christian Junker forklarer baggrunden for beslutningen:

- Danish Agro koncernen har fået en betydelig markedsposition i det nordøstlige Tyskland og med en omsætning på cirka 10 milliarder kroner i 2016, er det naturligt, at Thorsten Pogge indtræder i koncernledelsen. Det styrker mulighederne for at koordinere indsatser, aktiviteter og synergier på tværs af koncernen. Ydermere har Thorsten Pogge en lang erfaring fra den tyske grovvarebranche og vil kunne bidrage med både viden og indsigt, siger han.