Den nye aluminiumsbom DeltaZ Alu på Hardis Navigatorsprøjte er tilpasset til den kendte Delta-boms centersektion. Den nye bom har en arbejdsbredde på 24 meter, og er produceret af Pommier, en fransk bomfabrik med speciale i aluminiumsproduktion, som Hardi ejer.

Aluminiumsbommen er robust og korrosionsbestandig, mens vægten svarer nogenlunde til vægten på en tilsvarende 24 meter stålbom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stabil bom

Delta centerpart, hvorpå bommen er monteret, kan justeres og tilpasses til de enkelte terrænforhold og kørehastigheder. Bommens horisontale bombevægelser styres med AntiYaw dæmpere, som også kan justeres efter køreforholdene.

De vertikale bombevægelser dæmpes hydraulisk med en stilleskrue på transportlåsen. Transporthøjden kan justeres både for og bag, så den mest optimale transporthøjde kan opnås.

Bommen styres med et Z-hydrauliksystem via en kontrolboks i traktorkabinen, og kræver et dobbeltvirkende udtag. Hydrauliksystemet har omløbsblok med udtag til LoadSensing. Bommen kan udstyres med Hardi AutoHeightControl, der med tre sensorer på bommen, automatisk kontrollerer bomhøjden uanset terrænforhold.

Bommen leveres med rustfri stålbomrør, og med PentaLet dyseholdere og tre sæt Harid ISO-dyser.