Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Alle data samlet i et program

Af Anders Melchiorsen - 13. nov. 2017 KL. 14:10

  • ww270684_1
  • ww270684_2
  • climate1

Amerikansk computerprogram, der samler og analysere alle dine markdata, er på vej til Europa.

TYSKLAND: Climate Fieldview er navnet på et program til tablets fra virksomheden The Climate Corperation, der samler alle markoplysninger og analyserer dem, med det formål at optimere udbyttet og få bedre overblik.

- Climate Fieldview har været på markedet i to år i USA, men nu introducerer vi programmet i Europa. I første omgang skal det testes i Frankrig, Tyskland og Ukraine, da over halvdelen af den europæriske hvedeproduktion er i de lande, siger Alexandre Teillet, der er direktør for den europæriske afdeling af The Climate Corperation.

Han forventer, at Climate Fieldview inden for en overskuelig periode også kommer til Danmark, men han kan ikke sige, hvornår det bliver.

Alle data et sted

Programmet kan samle alle data fra eksisterende systemer i traktorer, mejetærskere og sprøjter. Det kan lade sig gøre gennem et lille rund og sort dims, der sættes til landbrugsmaskinens USB port. Derefter overføres data trådløst til tabletten og ind i programmet.

- Vi samler alle data et sted, så brugerne kan gøre som de har lyst til med deres data. Så er alle oplysninger let tilgængelig med det samme, siger Jeff Hamlin, der er produktspecialist ved The Climate Corperation.

Han viser på en tablet, hvordan man kan få overblik over sine forskellige jordtyper, og hvilket udbytte man har fået.

- Programmet giver mulighed for at sammenligne sprøjtemidler, og se om man faktisk har opnået den gevinst, som var forventingen, da man begyndte sprøjtningen.

Mange muligheder

Alt i alt kan programmet indsamle alle driftsdata, integrere dine digitale kort og visualisere udbytteresultater, alt sammen i samme program. Ydelsen af afgrøderne kan analyseres og visualiseres så du kan tage de bedste beslutninger baseret på netop dine marker.

Datasikkerhed

Virksomheden ønsker ikke, at landmænd skal blive nervøse over at dele data med dem.

- Landmændene ejer selv de data, de giver os, og efter anmodning fra dem, sletter vi deres data fra vores systemer, Vi beder selvfølgelig om samtykke, inden vi bruger nogle oplysninger til andre formål end dem, der er beskrevet i vores datapolitik, siger Alexandre Teillet.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame