Hvordan optimerer man et biogasanlæg, kan bioforsuring mindske ammoniakfordampning, og hvordan er væksten egentlig i biogasbranchen? Det er nogle af de emner, de besøgende på Agromek kan blive klogere på ved at besøge Biogasscenen i messens nye biogasområde i Hal K, oplyser Agromek i en pressemeddelelse.

På Biogasscenen vil der i løbet af hele Agromek være en lang række faglige oplæg om biogas. Emnerne vi spænde lige fra rammebetingelser og biogasproduktion til biomasser og bioforsuring.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Biogas er et område i stor udvikling, som passer rigtig godt ind i landbrugets aktuelle dagsorden med miljø og bæredygtighed. Der er rigtig mange spændende udstillere i Agromeks biogasområde, og det er meget glædeligt, at mange af dem har lyst til at træde på scenen og dele deres store viden om biogas med messegæsterne, siger Claus Hermansen, direktør, Agromek.

Biogasscenen skal inspirere

En af dem, der skal på Biogasscenen i løbet af Agromek, er Erik Fog, der er landskonsulent hos Seges.

- Jeg skal blandt andet fortælle om forsuring af gylle, som kan mindske ammoniakfordampningen fra staldene og samtidig give mere gas i biogasanlæggene. Til forsuring bruger man normalt svovlsyre, men det er ikke så godt at få i biogasanlægget, så vi har arbejdet med et alternativ, der hedder bioforsuring, som vi vil fortælle om på Agromek, siger Erik Fog i pressemeddelelsen.

Hos Seges intensiverer de lige nu kompetencerne på biogasområdet, da biogas tyder på at blive et endnu større emne for de danske landmænd i de kommende år. Derfor ønsker Seges at dele viden og fortælle om deres arbejde, og til det er Agromek en oplagt mulighed.

- Vi håber, at mange vil få lejlighed til at høre de faglige indlæg på biogasscenen, og at vi kan inspirere både landmænd og anlægsfirmaer til at komme godt på vej med de biogasaktiviteter, de har gang i eller gerne vil i gang med, siger Erik Fog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt indlægsholderne er en række virksomheder som Kinetic Biofuel, Cir-tech A/S, Xergi, Daka Danmark, Planenergi og Assentoft Silo. Desuden er der oplæg fra Foreningen Biogasbranchen, Teknologisk Institut, Inbiom, Seges, Økologirådgivning Danmark og Dansk Biogasrådgivning.