Sidste års høst slog ikke til i forhold til forbruget. Det har mindsket lagrene og spørgsmålet er, hvad der nu sker på tærsklen til den nye sæson, fortæller analytiker Troels Schmidt, Agrocura Finans og Råvarer. 

- Mange er blevet opmærksom på, at udviklingen på råvaremarkederne spiller en meget stor rolle for økonomien på landbrugsbedriften, og derfor bliver udviklingen på markederne meget central på vores infomøder her op til høsten, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er godt at høre en sag fra to sider, og derfor sætter Agrocura råvaremarkederne i centrum ved at invitere planteavlskonsulent Jakob F. Kjærsgaard, som er skribent på Kornbasen, til at kigge forbi på infomøderne. Dermed får gæsterne mulighed for at få en vurdering af markederne set fra flere vinkler.

- Vores udgangspunkt er grundlæggende det samme. Det er det samme korn og frø, vi snakker om og analyserer, men derfor kan vi godt tolke og vægte informationerne forskelligt, siger Troels Schmidt. 

Agrocura ser det som en styrke, hvis det viser sig, at der ikke nødvendigvis er enighed om, hvor pilen peger hen på afgrødemarkedet. 

- Det her handler om høstudsigterne ikke bare i kongeriget Danmark. Markedet for afgrøder er internationalt og den danske avl er alene en brik i det store puslespil. Derfor skal vi også se ud over grænserne ikke bare mod andre europæiske lande, men i også mod Kina, USA, Rusland, Sydamerika og så videre. Vi kan ikke forudsige, hvordan markedet udvikler sig, men vi kan sige noget om den statistiske sandsynlighed for hvordan høsten kan blive og dermed, hvordan markedet så kan tænkes at udvikle sig, siger Troels Schmidt.

Agrocura Råvarer og Finans har traditionelt omkring 300-400 gæster med på de halvårlige infomøder. Denne gang bliver der tale om tre møder, som gennemføres i Skælskør den 17. juni, i Asmildkloster den 21. juni og i Agerskov den 25. juni.