For at hjælpe tørkeramte medlemmer har Agri Nord afsat en million kroner på individuelle "konsekvenspakker" til de trængte landmænd. Det skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Det er i en tørkekrise som nu, at medlemmerne skal mærke, det er en fordel af være medlem af en landboforening. Derfor bruger Agri Nord en million kroner på at hjælpe tørkeramte medlemmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Individuel vurdering

De medlemmer, der er kriseramt, bliver tilbudt en individuel rådgivning, hvor et tværfagligt team fra økonomi, planteavl, økologi samt svin/kvæg vurderer, hvilken påvirkning tørken har på økonomien og dyreholdet. Det indeholder en konkret vurdering af høstudbyttet, genberegning af resultat og likviditetsbehov.

- Dette tilbud kører fra nu og frem til 30. september 2018 og gælder medlemmerne af Agri Nord som er heltidsbedrifter, primært med animalsk produktion, og som er i en økonomisk svær situation, siger formand Carl Chr. Pedersen og fortsætter:

- Det er nu, medlemmer har brug for hjælp fra deres forening. Derfor afsætter vi en million kro-ner ud i en pulje til krisehjælp i tørken.

Penge skal blive i lommen

Ifølge Agri Nord er der ingen tvivl om, at den alvorlige situation kommer til at påvirke likviditeten rundt omkring på bedriften. Derfor er det vigtigt, at medlemmerne hjælpes så meget som muligt på den front.

- Som medlemmernes forening skal vi i denne situation ikke profitere på behovet for rådgivning. Tværtimod. Lige nu er det særdeles vigtigt, at pengene bliver i landmandens lommer, siger Carl Christian Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bankerne orienteres

Som et supplement til de individuelle vurderinger arrangerer Agri Nord orienteringsmøder for medlemmernes finansielle partnere.

- Det er vigtigt, at banker og kreditforeninger orienteres om, hvor stort udbyttetabet er, hvad likviditetsbehovet bliver, og hvordan prognoserne ser ud fremadrettet, siger administrerende direktør Kim Koch.

- Vi orienterer om vore tiltag generelt og den individuelle gennemgang for den enkelte land-mand sker mellem landmand, pengeinstitut og rådgiver, idet vi ikke kan generalisere - der er meget store geografiske forskelle, siger direktøren.