Formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, er godt tilfreds med det resultat, som foreningen kan præsentere på generalforsamlingen den 10. marts.

- Jeg ser med tilfredshed på resultatet på 140.000 kroner, når vi samtidig ser på de udfordringer, vi har haft i 2014. Her tænker jeg især på det faktum, at vi i efteråret 2013 mistede 32 medarbejdere i vores økonomiafdeling. Det har betydet en mistet omsætning, idet en række kunder valgte at flytte med deres rådgivere. Det er dog glædeligt at konstatere, at vi har fastholdt en meget stor del af omsætningen i den berørte afdeling, siger Carl Chr. Pedersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Agri Nords omsætning i 2014 var på 110 millioner, hvilket svarer til det budgetterede. I 2013 var omsætningen 123,3 millioner.

Formanden oplyser, at rekonstruktionen af økonomiafdelingen i Aars har kostet mere end først antaget, og det er en af årsagerne til, at overskuddet ikke er større til trods for, at man har oplevet fremgang i omsætning på de faglige rådgivninger inden for svin, kvæg, planteavl og miljø.

- Vi har i 2014 formået at reducere vores omkostninger, hvilket også er en af grundene til, at vi kommer ud med et positivt resultat, siger Carl Chr. Pedersen.

Lad pengene blive hos landmanden

Ny mand i direktørstolen, Kim Koch, tiltrådte ved årsskiftet. Han mener, at der er god grund til at være tilfredse med det samlede resultat.

- Vi har fastholdt vores timepriser og honorarer på samme niveau for femte år i træk. Samtidig har vi holdt fast i princippet om, at vores årsmøder og politiske møder skal væres gratis for vores medlemmer og deres medarbejdere. På den måde blive pengene i landmandens lomme, hvor vi mener de gør mest nytte - ikke mindst som den økonomiske situation ser ud for mange af vores kunder i øjeblikket, siger Kim Koch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forventninger til 2015

Bestyrelsen har vedtaget et budget for 2015 med et forventet resultat på 1,1 million kroner baseret på en mindre omsætningsstigning i forhold til 2014.

- Vi er bevidste om, at mange af vores landmænd er pressede, og det kan naturligvis få indflydelse på vores resultat. Men vi oplever også en stigende efterspørgsel på en række af vores rådgivningsydelser, ligesom vi har fået flere nye kunder til på det seneste, siger Kim Koch.