Landmænd i Limfjordsoplandet vil gerne etablere minivådområder. Det er konklusionen hos miljø- og oplandskonsulent Rune Hjortbak, Agri Nord.

Han har i denne ansøgningsrunde sendt 31 ansøgninger ind til Landbrugsstyrelsen for land-mænd, der gerne vil reducere kvælstofudledningen med et minivådområde. I alt er der søgt om 21 hektar minivådområde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er søgt tilskud for 16 millioner kroner, hvilket svarer til 14 procent af den samlede til-skudspulje.

- Især på det sidste har der været stor interesse, fortæller Rune Hjortbak.

I forrige runde i 2018 søgte han om tilskud til fem anlæg, så der har været en positiv udvikling omkring minivådområder.

Det er endnu ikke opgjort, hvor mange anlæg der ser søgt om på landsplan. Ifølge SEGES for-ventes den opgørelse klar i løbet af i næste uge.

Ikke alle realiseres

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rune Hjortbak påpeger, at det ikke er sikkert, at samtlige 31 minivådområder bliver til noget.

- Selvom der er søgt, er det ikke sikkert, at alle anlæg realiseres. Nogle ender måske med at springe fra, mens andre igen bremses af sagsbehandling i kommunen, fortæller Rune Hjort-bak.

Klar til næste runde

Der åbner en tredje ansøgningsrunde i 2020. Rune Hjortbak opfodrer alle interesserede til alle-rede nu at melde ind.

- Jeg er klar til at tage imod bestilling, siger rådgiveren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Især landmænd i Vesthimmerland skal snart i gang med at søge. I Vesthimmerland findes der en del lette jorder, og den typer arealer kræver drænvandsprøver. De første prøver skal tages allerede her i sommer, hvis ansøgningen skal nås til næste forår.