I 10 dage skal fem agrarøkonom-studerende fra Dalum Landbrugsskole rejse rundt i Shanghai og Beijing og omegn for at besøge kinesiske og danske virksomheder og studere kinesisk svineproduktion.

Agrogruppen Danmark har været med til at gøre rejsen mulig, idet gruppen har doneret 10.000 kroner til studieturen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De fleste af dem, vi skal besøge, har en eller anden relation til Danmark. For eksempel skal vi besøge en kinesisk opformeringsbesætning med danske avlsdyr, fortæller de studerende.

Men også et universitet og Copenhagen Fur i Beijing står på programmet, der til det sidste er blevet fyldt ud med spændende besøg.

Hele formålet med turen er, at udarbejde en international projektopgave, der som led i agrarøkonom-uddannelsen skal afleveres i forbindelse med en global økonomi-eksamen midt i maj. Som led i opgaven har de studerende mulighed for at tage på studietur – hvis de har råd.

- Vi har søgt flere forskellige legater og har været heldige at få Agrogruppen Danmaks Legat 2010, siger de.

Agrogruppen Danmarks formand Steen Kristensen er da også tydeligvis stolt af at kunne bidrage til de unges studietur til Kina med checken på 10.000 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt for os at få de unges opmærksomhed, og med vores nystiftede legat bakker vi i den grad op om gode initiativer som dette her, siger Steen Kristensen.

Agrogruppen Danmark er en sammenslutning af 40 revisorer med speciale inden for landbrug. Der til kommer cirka 30 andre rådgivere inden for svin, kvæg, planter, med mere.