Internationale forskere kritiserer nu de danske vandplaner, og det skal have konsekvenser, mener Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen.

Han refererer til forskernes rapport, som Effektivt Landbrug har læst, og som blandt andet konkluderer, at de beregnede reduktionsbehov for de enkelte danske fjorde og kystvande ikke er tilstrækkeligt pålidelige som grundlag for politiske beslutninger om konkrete krav og indsatser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De modeller, som er brugt til at fastsætte mål for reduktion af kvælstof i mere end 100 vandområder, er åbenbart ikke pålidelige. Det skal der sættes fokus på, siger Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen.

Minister med til møde

Derfor gennemfører Agerskovgruppen i slutningen af oktober et møde på Agerskov kro, hvor miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen deltager, og hvor de nye oplysninger kan blive debatteret:

- Det faglige grundlag er tilsyneladende ikke godt nok. Det har vi sagt længe, og det bekræfter rapporten. Vi bliver nødt til at mødes for at få en debat om, hvordan vi kommer videre, siger Jens Peter Aggesen.

- Det her handler om hverdagen for tusindvis af landmænd. Vi har diskuteret det i årevis, og nu giver forskere fra udlandet os ret. Lad os nu komme videre, siger Jens Peter Aggesen.

På mødet på Agerskov kro den 31. oktober deltager foruden ministeren også seniorkonsulent Marie van Maarshalkerweerd fra Landbrug og Fødevarer, ligesom formand Hans Damgaard Kolding Herreds Landbrugsforening fortæller om, hvordan miljøreguleringen påvirker hans ejendom - og vil komme til at gøre det i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med som indleder er også fagpolitisk rådgiver Jørgen Evald, Bæredygtigt Landbrug, som vurderer konsekvenser af den målrettede regulering i 2019-2021.

- Jeg glæder mig allerede nu til mødet. Det her handler om at vi som almindelige landmænd kan være med til at påvirke den politiske proces, så vi kan få bedre rammevilkår at arbejde med, siger Jens Peter Aggesen.