Agco-koncernen, som blandt andet ejer Massey Ferguson, Fendt, Valtra og Challenger har netop offentliggjort regnskabet for tredje kvartal 2016, hvor man blandt andet kan læse, at salget er en nedgang på 3,5 procent i årets første ni måneder sammenlignet med 2015.

Nettosalget ligger på 5,3 milliarder dollars svarende til cirka 36 millarder danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derimod rapporteres der om stigning i nettosalget for tredje kvartal i 2016 sammenlignet med 2015. Stigningen ligger på 1,5 procent svarende til et netto salg på 1,8 milliarder dollars i tredje kvartal 2016, hvor nettosalget lagde på 1,7 milliarder dollars i tredje kvartal 2015.

Størst fremgang i Asien

Set på markederne for Agco er den største stigning i salget at spore i Europa og Afrika, hvor der er tale om en stigning på 4,2 procent, mens Nordamerika og Sydamerika er faldet med henholdsvis 9,8 og 8,0 procent.

Agco fortæller, at salget af store traktorer i Nordamerika er faldet meget samt græsmaskiner, mens antallet af mindre traktorer er steget en smule. Faldet i Nordamerika betyder en nedgang på 72,4m millioner dollars sammenlignet med samme periode i 2015.

I Europa var der øget salg af maskiner i Frankrig og Skandinavien, mens salget i Tyskland og Afrika gik tilbage .

I Asien og Stillehavsområdet gik Agco derimod 20,5 procent frem i salget, som primært skyldes et stort salg i Kina og Austrailien, hvor salget blev øget med 29,3 millioner dollars.