Agco, der allerede ejer halvdelen af Laverda, har nu lavet en aftale om at overtage de resterende 50 procent, så Laverda fremover ejes 100 procent af Agco.

Laverda er hjemmehørende i Breganze, Norditalien og har produceret Agcos Challenger, Fendt og Massey Ferguson mejetærskere siden 2004. Virksomheden producerer desuden mejetærskere af mærket Laverda.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dette nye skridt understreger Agcos langsigtede strategi med at øge udviklingen af sine høstmaskiner endnu mere og at styrke videreudviklingen af sine mejetærskerserier i Europa.Det er et signal om, at vi udnytter alle de ressourcer, der er nødvendige for at støtte vores ambitiøse planer for handelen med høstmaskiner, med investering i produktion og nye produkter, siger Martin Richenhagen, administrerende direktør i Agco.

Breganze-fabrikken har 450 ansatte og har produceret mejetærskere i over 50 år. Det 22 hektar store produktionssted er certificeret til ISO-kvalitetsstandarder og blev åbnet i 1979. 

De første Agco-hybridmejetærskere

Siden samarbejdet med Agco, er produktionen af mejetærskere næsten blevet fordoblet og, med den nylige udvidelse med nye mejetærskermodeller, er det parat til en betydelig øget produktion.

Med de nylige investeringer er der sket en fuldstændig reorganisering af leverandørkæden og produktionsprocessen, herunder installation af robotsvejsning og et nyt skærebords-samlebånd.

- Denne bekendtgørelse falder sammen med, at produktionen af Agcos otte halmrystere indledes i Breganze, hvor den første af disse maskiner løb af samlebåndet i oktober. Vi er stolte af at kunne sige, at dette vil blive tæt fulgt i november af de første Agco-hybridmejetærskere, der produceres i Breganze, siger Mario Scapin, produktionsleder i Laverda.