Med et øget salg på 6,8 milliarder amerikanske dollars i årets første ni måneder, har Agco øget salget med hele 17 procent sammenlignet med de første ni måneder i 2017.

Omsætningen er steget med 11,5 procent, hvor især det Nordamerkanske og Europiæske markedet vækster med henholdsvis 12,8 og 14,4 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er især mejetærsker som trækker læsset. I Nordamerika er antallet af solgte mejetærsker steget med 13 procent, mens antallet i Europa er steget med 17 procent. Samtidigt er antallet af traktorer steget med tre procent i Nordamerika og 1 procent i Europa.

- Den globale afgrødeproduktion for 2018 forventes at være moderat sammenlignet med 2017, fortæller Martin Richenhagen, direktør for den amerikanske koncern af landbrugsmaskiner, Agco.

- En god høst i Nordamerika kompenseres for den lavere produktion i EU, Argentina og Australien på grund af tørre forhold, fortæller Martin Richenhagen.

- Det øgede kornforbrug i år forventes dog at resultere i lavere lagerbeholdninger i slutningen af året.

Stærk i Tyskland

- Den globale industriudsalg af landbrugsudstyr i de første ni måneder af 2018 blev blandet på Agcos nøglemarkeder med fremtidig efterspørgsel afhængig af faktorer som råvareprisudvikling samt regeringens handels- og landbrugsstøttepolitik, fortæller Martin Richenhagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omsætningen i Europa og Mellemøsten steg med 15 procent i de første ni måneder af 2018 i forhold til samme periode i 2017,

- Salgsvæksten var stærkest i Tyskland, England og Frankrig. For hele året 2018 forventes der et fald i efterspørgsel i hele branchen i forhold til 2017.

- Vi forventer, at forhøjet kornefterspørgsel drevet af befolkningstilvækst og øget proteinforbrug vil resultere i gunstige indkomstniveauer for landmænd, fortæller Martin Richenhagen i forbindelse med offentliggørelsen af Agcos kvartalsregnskab.