Agcos omsætning i andet kvartal blev 2,1 milliarder dollar mod 2,8 milliarder dollar i samme periode sidste år. Det er et fald på hele 24,8 procent, men heraf tegner ufordelagtige kursudsving sig for 13,8 procentpoint, og det reale fald i omsætning var således kun 10,9 procent.

Men den negative udvikling er blot en fortsættelse af det svigtende salg, som også karakteriserede første kvartal. År til dato har Agco omsat for 3,8 milliarder dollar, hvilket er et fald på 25,8 procent i forhold til de første seks måneder i 2014. Heraf forklares de 12,9 procentpoint med ufordelagtige valutaudsving.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stadig overskud

Trods det svigtende salg tjener Agco fortsat penge.

Driftsresultatet blev 149,9 millioner dollar i andet kvartal 2015 mod 266,7 millioner dollar i samme kvartal i 2014.

Nettoresultatet blev 105,6 millioner dollar i andet kcvartal mod 166,0 millioner dollar i samme periode sidste år.

Globalt fald

Den negative udvikling er foregået over hele kloden. Omsætningstilbagegangen er for de første seks måneder 22,4 procent i Nordamerika, 33,3 procent i Sydamerika, 25,8 procent i Europa, Afrika og Mellemøsten samt 18,4 procent i Asien og Stillehavsområdet.

Trods det svigtende salg er det lykkedes Agco at reducere sine lagerbeholdninger betydeligt ved udgangen af andet kvartal i forld til samme tidspunkt i 2014. Hele 245 millioner dollar er lagerbeholdningerne skrumpet siden sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svære vilkår

- Vores resultat i andet kvartal afspejler de betydelige udfordringer, som er forårsaget af svagere global efterspørgsel i branchen modvind fra valutakurserne, siger Agcos topchef Martin Richenhagen i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Men han mener samtidig, at Agcos resultat viser koncernens evne til at levere solide resultater under svagere branchevilkår.

Han nævner også, at kvartalsresultatet profiterer af en succesfuld beskæring af omkostninger og reduktion af lagre.

I forhold til andet kvartal i 2014 har Agco præsteret 22 procent færre produktionstimer i andet kvartal 2015, og Martin Richenhagen fremhæver, at omkostningstilpasningerne stort set er afsluttet.

Samtidig er en topprioritet fortsat at forbedre produkterne og sikre kunderne et højt serviceniveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For hele 2015 forventer Agco en omsætning i niveauet 7,7 til 7,9 milliarder dollar.