Agco har netop fremlagt sit årsregnskab for 2011, som viser en markant fremgang i både omsætning og overskud.

Omsætningen steg på årsbasis 27,2 procent til 8,8 milliarder dollar, mens driftsoverskuddet steg med 88,2 procent til 610,3 millioner dollar. Efter renter med videre er overskuddet 561,0 millioner dollar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet cementerer de optimistiske meldinger, som Agco har udsendt i forbindelse med de seneste regnskabsmeddelelser, og det bekræfter Agcos generelle vurdering af, at markedstilbageslaget nu er vendt til fremgang.

- Attraktive økonomiske forhold i landbruget understøtter den robuste globale efterspørgsel efter landbrugsudstyr, siger Martin Richenhagen, Agcos topchef.

Og optimismen ser ud til at have bidt sig fast, for forventningerne til 2012 er også ganske positive.

- Ved indgangen til 2012 er vi fortsat optimistiske omkring Agcos evne til at udnytte den positive langsigtede efterspørgsel i vores branche. Vi vil fortsat investere i nye produkter inklusive opgraderinger af høstmaskiner, stortraktorer og sprøjter, og vi vil afsætte betydelige ressourcer til at styrke vores tilstedeværelse i de tidligere sovjetstater samt Kina og Afrika. Vores planer i 2012 inkluderer også investeringer i vores produktionsfaciliteter for at sikre vores vækst og forbedre vores produktivitet, siger Martin Richenhagen.