Maskinbladet, Sima.

Ag Leader SureDrive er en komplet enhed med elmotor og transmission, som erstatter såmaskinens normale kædetræk. Systemet leveres til såmaskiner fra fire og til 36 rækker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at montere SureDrive på en ældre majs- eller roesåmaskine, slipper man ikke blot for at vedligeholde kædetrækket, men får også mulighed for sektionskontrol og for at kunne indstille frøafstanden fra terminalen i førerkabinen, siger servicemanager Gerrit Emmens, Ag Leader.

Udstyret kan monteres på såmaskiner med 4 - 36 rækker. På de brede såmaskiner sørger SureDrive for, at frøafstanden ikke ændres, når der køres i kurver med såmaskinen.

Kan monteres på de fleste såmaskiner

Med et universelt beslag og nogle få modifikationer kan Ag Leader SureDrive monteres på de fleste eksisterende såmaskiner. Kombineres systemet med en sensor i sårøret, tilbyder Ag Leader også, at overvåde doseringskvaliteten på de enkelte såenheder. Resultatet vises på terminalen, hvor føreren orienteres om både manglende frø og om dobbeltfrø.

Moderne traktorer kan levere strøm nok til SureDrive på mindre såmaskiner, mens Ag Leader til større såmaskiner anbefaler en ekstra generator.