Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Afgørelse i sag om strukturskader

Af JOF - 19. dec. 2018 KL. 16:00

Der har gennem flere år været uenighed med Skattestyrelsen om den skattemæssige behandling af erstatninger for strukturskader.

Igennem flere år har der været uenighed med Skattestyrelsen om den skattemæssige behandling af erstatninger for strukturskader, som blandt andet er blevet udbetalt i forbindelse med nedlægning af elkabler fra Bilstrup til Salling, Mors og Thy. Der har derfor kørt flere sager ved Landsskatteretten, oplyser Landbo Limfjord i en pressemeddelelse. Der er nu kommet afgørelse i sagerne, og Landsskatteretten anser det for godtgjort, at der er sket varige skader på jordens struktur ved udførelse af arbejdet med nedlæggelse af højspændingskabel. Erstatningerne er derfor omfattet af ejendomsavancebeskatningslovens §11, stk. 1, 2. punktum, og erstatningssummerne for let, middelsvær og svær strukturskade er skattefrie.

Det skal bemærkes, at Skattestyrelsen har tre måneder til at indbringe kendelserne for domstolene.

Man kan få ændret sin indkomstansættelse senest den 1. maj i det fjerde år efter indkomståret udløb. Det vil sige, at er en strukturskadeerstatning beskattet i indkomståret 2015, skal man anmode om at få genoptaget skatteansættelsen senest den 1. maj 2019, skriver Landbo Limfjord.

Det er usikkert, om der er hjemmel til at få genoptaget indkomstansættelser for indkomståret 2014 og tidligere efter reglerne om ekstraordinær genoptagelse. Man bør dog prøve at få skatteansættelsen genoptaget. Anmodning om genoptagelse skal indsendes senest seks måneder efter, at den skattepligtige er kommet til kundskab om forholdet. Da den principielle afgørelse er afsagt den 7. december 2018, er seks måneder regnet fra denne dato den 7. juni 2019. Det kan dog også være datoen for offentliggørelse af kendelsen i SKM, som seks måneders fristen skal regnes fra. Kendelsen er ikke offentliggjort på nuværende tidspunkt.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame