Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Affjedret topstang fra Walterscheid

Af Maskinbladet - 14. jul. 2017 KL. 09:59

  • ww256885_1
  • ww256885_2
  • ww256885_3

GKN Walterscheid har udviklet en hydraulisk topstang med indbygget affjedring

TYSKLAND: GKN Walterscheid tilbyder en bred vifte af hydrauliske topstænger til både store og små traktorer. Nu kommer topstængerne i en ny variant med affjedring.

Dæmperen er indbygget i cylinderen, og kun en lille skrue i stempelstokken indikerer, at topstangen er dæmpet. Dæmpningen forgår med nitrogen, og topstangen er kun dæmpet på den side, der belastes, når redskabet løftes.

- På de fleste moderne traktorer er der både affjedret foraksel og affjedret trepunktslift. Til trods for det oplever mange traktorførere forringet stabilitet og en dårligere komfort, når der monteres et tungt redskab i trepunktsliften. Derfor har vi udviklet et affjedringssystem til vores hydrauliske topstænger. Det giver førerkomforten et martkant løft og samtidig aflaster det også traktoren, siger Marc Zimmermann, GKN Walterscheid.

Indbygget i topstangen

På de fleste traktorer er der trangt med plads omkring topstangen, og derfor er der dårligt plads til eksterne beholdere eller til tykkere hydrauliske topstænger. GKN Walterscheid har derfor valgt en innovativ løsning, hvor beholderen med nitrogen, som affjedrer redskabet, er indbygget i cylinderens stempelstok.

- Stempelstokken i den affjedrede topstang er hul, og i den er der monteret et stempel, hvor olien fra topstangen kan strømme ind på den ene side og på den anden side er der nitrogen under tryk. Når traktoren med eksempelvis en ophængt vendeplov kører over en ujævnhed, trykker olien på stemplet og nitrogenen komprimerer, og ploven affjedres, siger Marc Zimmermann.

Fra fabrikken leveres topstængerne med et affjedringstryk på 50 bar, som er tilstrækkelig til at give en passende affjedring af de fleste redskaber. Men systemet kan pumpes op til 120 bar, og affjedringen kan derfor tilpasses selv de tungeste redskaber. Vandringen i affjedringen er på maksimal 30 millimeter, men Ifølge Zimmermann vil en vandring på 10 - 12 millimeter være tilstrækkelig til at give en god affjedring af redskabet.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame