- Kreditorerne viser en meget stor forståelse for vores situation.

Sådan siger Jan Rodenberg, direktør i AC Farming, til Landbrugsavisen med henvisning til den likviditetsmangel, virksomheden lider under netop nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forrige uge havde AC Farming inviteret til Åbent Hus på deres storstilede svinestaldsprojekt Den Sorte Diamant, men da entreprenøren på byggeriet, Gråkjær, rykkede for betaling, måtte AC Farming krybe til erkendelse og indrømme, at kassen var tom. Siden da meldte Jan Rodenberg ud, at storinvestoren Jan Daugaard Pedersen havde trukket sin støtte til virksomheden, og at man søgte efter en ny investor. En udmelding, som investoren selv ikke kunne nikke genkendende til.

Trods de modstridende meldinger ser det nu ud til, at AC Farming kan skimte lyset for enden af tunnelen. Ifølge Jan Rodenberg har virksomheden ikke udsigt til hverken konkurs eller rekonstruktion, for de forstående kreditorer er ikke det eneste positive element for tiden:

- Samtidig viser vores økonomi, at vi har en positiv drift. Vi tjener penge på at producere smågrise, selvom noteringen er faldet til under 300 kroner for en smågris, har Jan Rodenberg udtalt til Landbrugsavisen.