"Heste, grise, køer og får - hører til min bondegård."

Hvorvidt der vil være heste og får at se på Gråsten Landbrugsskole, melder pressemeddelelsen fra skolen ikke noget om. Til gengæld lover den, at man kan se køer, grise og store maskiner, når skolen i samarbejde med LandboSyd søndag den 16. september inviterer til Åbent Landbrug fra klokken 10 til 16.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste år havde skolen mere end 5.000 gæster og var et af de mest besøgte landbrug i hele Danmark. Forstander Bjarne Ebbesen tror, at rekorden bliver slået i år.

- Der bliver masser af muligheder for at møde vores landbrug og opleve både grise og køer og store maskiner. Men vi byder også på masser af smagsprøver, så vores mange gæster kan opleve, hvad dansk landbrug står for, siger han.

Som noget nyt er cafeen Det Sønderjyske Køkken fra Sønderborg med til Åbent Landbrug på skolen. I den røde lade serveres frokostretter, og indehaverne Jesper Kock og Sune Axelsen lægger vægt på, at cafeen byder på den sønderjyske ånd og bygger bro mellem det kulturhistoriske køkken og nutiden. De laver mad af gode råvarer i sæsonen og helst fra lokale producenter.