Næsten 70.000 nysgerrige børn og voksne brugte dagen i dag på landet til arrangementet Åbent Landbrug, hvor de på nærmeste hold opleve, hvordan moderne dansk landbrug fungerer anno 2012. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

81 gårde rundt om i landet i dag slog stalddørene op for nysgerrige børnefamilier og andre gæster, som ville ud at se et rigtigt landbrug, og hos formand for Landbrug & Fødevarer Niels Jørgen Pedersen er glæden over rekorden ikke til at skjule.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er stolt og glad over, at så mange danskere vil ud og se vores bedrifter. Jeg er også stolt over, at så mange landmænd vil vise deres landbrug frem, og den besøgsrekord, vi har set i dag, viser jo, at der er mange, der er oprigtigt interesserede i at se, hvad vi laver. Det bringer forståelse ind i danskerne, og forståelsen for vores erhverv er vejen frem, siger han.

Det officielle besøgstal for dagens arrangement er 69.319, og blandt de 81 værter var Bredballegaard ved Århus, som huser JordbrugetsUddannelsesCenter. Her lagde 3.150 besøgende i dag vejen forbi, hvilket er godt tusind besøgende flere end de havde sidste år.