Lørdag den 2. april 2011 er der igen forårsarrangement på avlsstationen for kødracetyre. Det skriver Dansk Kødkvæg i en pressemeddelelse.

Dørene åbnes kl. 10.00 og der sluttes af med auktion over udvalgte avlstyre kl. 12.00. Bag arrangementet står raceforeningerne for Angus, Blonde, Charolais, Limousine og Simmental. Det hele er sponseret af blandt andet Hornsyld Købmandsgaard og Danish Crown, og alle er naturligvis velkomne til arrangementet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de bedste afprøvninger i verden

Det er afprøvning af kødracetyre for kødproduktionsegenskaber, der foretages på Ålestrup Avlsstation.

Hovedformålet med afprøvningen er at teste et antal tyre, som gør det muligt at udvælge de genetisk bedste tyre til insemineringsprogrammet. Desuden er en vigtig del af afprøvningen at finde de bedste besætningstyre til både renavl og produktionskrydsning.

Der afprøves 175 tyre årligt. Afprøvningen starter, når kalven er syv og en halv måned gammel og slutter når den er 12 måneder gammel. I løbet af afprøvningen registreres daglig tilvækst, muskulatur, foderoptagelse og temperament ligesom eventuelle sygdomme noteres.

De tyre der har gennemført afprøvningen har således en god deklaration af de arvelige egenskaber for kødproduktionsegenskaberne.

Naboen holder også åbent hus

Samtidig med at avlsstationen holder åbent hus, har Maskinforretningen Almas, som er nabo til avlsstationen, også Åbent Hus og byder samtidig på varme pølser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangementerne foregår for avlsstationens vedkommende på Hannerupvej 23, Hvam, 9620 Ålestrup, og for Almas vedkommende på Hannerupvej 21, Hvam, 9620 Ålestrup.