Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

9 unge danskere lærer marokkanere om ligestilling

Af mod - 16. feb. 2017 KL. 09:16

LandboUngdom har i disse dage ni repræsentanter i Marokko i forbindelse med foreningens store Marokko-projekt, som har resulteret i landbrugsskolen Maison Familiale Rural i byen Ouled Said, der ligger 70 km syd for Casablanca.

Et af formålene med oprettelsen af landbrugsskolen var at lære fattige unge fra landdistrikterne om landbrugsproduktion. Projektet startede tilbage i år 2009, og en af initiativtagerne fra den gang, Thomas Grønborg Pedersen, deltager også denne gang i besøget i Marokko.

- Det er super fedt at se, at skolen stadig fungerer, Vi oplever, at den i et stort omfang er selvkørende. Et af de synlige tiltag i år, er en skraldekampagne, som skolen i januar 2017 selv har taget initiativ til. Den har indtil videre været en stor succes, fortæller Thomas Grønborg Pedersen fra opholdet i Marokko.

Medbringer dansk viden

Som altid når LandboUngdoms medlemmer besøger skolen, så har de undervisning med fra Danmark i form af workshops, hvor de besøgende danskere lærer fra sig. Denne gang er et af danskernes mål, at styrke samarbejdsvilligheden blandt de lokale, samt styrke ligestillingen mellem mænd og kvinder. I de forskellige workshops vil der også blive undervist i teambuilding, frivilligt arbejde for de lokale, heste, kvæg og planter.

- De marokkanske elever er altid meget engagerede i samarbejdet, da det giver dem mulighed for ny viden i teknikker, som de hverken har hørt eller set før, understreger Thomas Grønborg Pedersen.

Ud af de ni deltagere i turen er fire helt nye, og både de erfarne og de nye ser frem til en hård, men spændende uge med mange kulturelle oplevelser og et endnu tættere og godt samarbejde med de lokale.

Senere i år 2017 er planen, ligesom de foregående år, at en del af de unge landbrugsstuderende fra Marokko kommer til Danmark og får et indblik i, hvordan de danske landbrug fungerer samt et indblik i dansk kultur.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame