Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

75 nye midtjyske økologer blev hjulpet godt i gang

Af esu - 8. feb. 2017 KL. 10:27

Siden sommer har økologirådgivere fra ØkologiRådgivning Danmark hjulpet nye lokale økologiske landmænd godt i gang med deres overgang til økologisk produktion.

I dag er der cirka 3.000 registrerede økologiske landmænd i Danmark, men det tal stiger hastigt måned for måned. Nye tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at over 1.100 landmænd i år vil omlægge til økologi. Også hos rådgiverne fra ØkologiRådgivning Danmark oplever de den stigende interesse.

- Vi har klart mærket en stigning i antallet af nye økologer, og det er i hele området fra Ringkøbing til Århus. Det er interessant, at det i dag ikke udelukkende er mælkeproducenter, som lægger om, men det er bredt ud over alle driftsgrene lige fra svineproducenter, planteavlere og de mindre produktionsgrene som kødkvæg og får, fortæller Jonas Høeg, planterådgiver i ØkologiRådgivning Danmark. Han har deltaget som rådgiver i efterårets projekt, hvor ØkologiRådgivning Danmark havde inviteret nye økologer til at deltage gratis i grupperådgivning og tilbudt halvpris på individuel rådgivning.

citat startcitat start

-Det er interessant, at det i dag ikke udelukkende er mælkeproducenter, som lægger om, men det er bredt ud over alle driftsgrene lige fra svineproducenter, planteavlere og de mindre produktionsgrene som kødkvæg og får,

Jonas Høeg, planterådgiver i ØkologiRådgivning Danmark

citat slutcitat slut

Skal skabe succes fra start

Forløbet for de nye midt- og vestjyske økologer havde overskriften, 'Kom godt i gang med økologisk produktion'. Projektet er udviklet hos Seges Økologi. Målet var, at nye økologiske landmænd skulle hjælpes gennem overgangen med størst mulig succes og så gnidningsfrit som muligt.

- Det er meget anderledes at arbejde som økologisk producent, og derfor er der mange ting som nye økologer skal være opmærksomme på. I vores rådgivning lagde vi vægt på at rådgive i valg af optimale sædskifter med størst effekt overfor ukrudt, regler i både mark og stald, afgræsning samt staldindretning. Det kan være svært for nye økologer at vælge afgrøder, og vi kunne mærke, at det var noget af det, som deltagerne spurgte meget ind til. Derfor var vi rundt på gårdbesøg, hos de nyomlagte økologer, så deltagerne kunne sparre med hinanden siger Jonas Høeg.

Han håber, at deltagerne ved denne kickstart har fået mod på mere sparring i fremtiden.

- Som ny økolog, så har de fleste brug for at sparre med andre om produktionen, og jeg tror og håber, at de deltagere vi havde gennem forløbet, vil fortsætte med at mødes i relevante erfa-grupper, så de fortsat kan dele deres viden omkring økologisk produktion, siger Jonas Høeg.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame