New Holland blev for nylig tildelt en guldmedalje på SIMA-udstillingen, der finder sted i februar 2009. Medaljen er givet til den spændende, nye brint-drevne traktor NH2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny information omkring traktoren viser, at den specielle, miljøvenlige maskine er bygget over T6000-serien, den er ifølge New Holland i stand til at udføre de samme opgaver, som en almindelig T6000-traktor.

Den maksimale effekt er sat til 120 hestekræfter - vel at mærke en effekt, der skabes helt uden støj, idet forbrændingsmotoren er skiftet ud med brændselsceller, der producerer elektricitet til at drive traktorens el-motorer.

Brintdrevne maskiner har været under udvikling i adskillige år og giver flere fordele i forhold til batteridrevne maskiner. Brintdrevne maskiner bruger komprimeret brintbrændstof til at føde brændselsceller som producerer elektricitet. Disse celler har en lang levetid og man undgår problemet med bortskaffelse af batterier, som mister deres kapacitet med tiden.

Modstanden mod brint går meget på levering og tilgængeligheden af brændstoffet. Men det er planen, at den nye traktor skal være en del af et selvforsynende kredsløb på en bedrift, der på den måde selv producerer brint - enten fra vand gennem en elektrolyseproces eller direkte fra metan ved afbrænding af affald eller biomasse.

Produktionssystemer vil så kunne drives af vindmøller eller solceller og brinten lagres på gården i underjordiske tanke.