Bogballe, der blev grundlagt i 1934, har siden 1950'erne produceret mineralgødningsspredere, og er i dag en ledende aktør inden for sin niche.

Virksomheden er beliggende i Bøgballe mellem Vejle og Horsens og beskæftiger 60 medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Strategien har i mange år været at lave verdens bedste gødningsspredere. At vi samtidig over en årrække har været i stand til, at skabe stabile resultater, kan jeg kun takke det stærke og dedikerede team af medarbejdere for. Jeg glæder mig over, at være en del af en sund og spændende virksomhed, hvor et godt produktprogram, moderne faciliteter og en fantastisk medarbejderånd, også fremadrettet vil skabe flotte resultater. Jeg ser frem til et nyt og spændende kapitel i Bogballe's historie i samarbejde med Erhvervsinvest, siger Nils Jørn Laursen, CEO i Bogballe, der fortsætter som direktør i selskabet og med en forøget ejerandel.

Bogballe har et højteknologisk og effektivt produktionsapparat, og virksomhedens produkter afsættes gennem distributører til landbrug over hele verden.

- Bogballe har haft stor succes med at fremstille avancerede liftophængte mineralgødningsspredere og afsætte dem over hele verden. Ledelsen har formået at skabe en solid virksomhed med en høj indtjeningsevne og en stærk platform for yderligere vækst. Vi glæder os til i samarbejde med ledelse og medarbejdere at udvikle virksomheden yderligere, siger Managing Partner i Erhvervsinvest Thomas Marstrand.

- Jeg er glad for på familiens og virksomhedens vegne, at have været med til at finde en ny ejer, der kan være med til at bringe Bogballe videre fra sit nuværende niveau, og jeg glæder mig til at følge virksomheden fra sidelinjen fremover, udtaler Gert Kristiansen, tidl. bestyrelsesformand i Bogballe.

Bogballe har efter Børsens oplysninger kostet cirka 500 millioner kroner for kapitalfonden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erhvervsinvest investerer i mindre og mellemstore danske virksomheder i forbindelse med generations- og ejerskifter. Investeringen i Bogballe er den første i Erhvervsinvest IV.

Investorerne i Erhvervsinvest er blandt andet: Nykredit, Argentum, AP Pension, Danica Pension, Spar Nord Bank, Sparekassen Kronjylland, Fagbevægelsens Erhvervsinvestering og CW Obel.