Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

250 års jubilæum med landbrug

Af MAN - 22. jan. 2019 KL. 14:50

I år er det et kvart årtusinde siden Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab blev stiftet. Jubilæet bliver fejret med royalt besøg af Dronningen Margrethe.

I anledningen af de 250 år inviterer Landhusholdningselskabet til jubilæumsarrangement på Axelborg.

Hendes Majestæt Dronningen, der er Landhusholdningsselskabets protektor, vil også være til stede ved arrangementet 29. januar til festen.

På dagen vil Tivoligarden spille til velkomsten, hvorefter der vil være taler og et musikalsk indslag fra Københavns Drengekor.

Der vil desuden være uddeling af Sølvbægret, der er Landhusholdningsselskabets fornemste hædersbevisning. Sølvbægret overrækkes af Hendes Majestæt Dronningen.

I forbindelse med jubilæet udgiver selskabet et festskrift om fremtidens samfundsudvikling i Danmark. Festskriftet indeholder bidrag fra en række markante personer inden for landbrugs- og samfundsforhold.

Penge til Gl. Estrup

I anledning af jubilæet har Landhusholdningsselskabet frabedt sig gaver og i stedet startet en jubilæumsindsamling af midler, der skal bruges til indkøb af et digitalt informationsværktøj til Det Grønne Museum på Gl. Estrup på Djursland. Museet giver blandt andet de besøgende mulighed for at opleve udviklingen inden for dansk landbrug og fødevareproduktion gennem tiderne.

Siden 1769 har Landhusholdningsselskabet arbejdet med at formidle viden fra forskningsinstitutioner til jordbruget og skabt debatter om aktuelle emner i erhverv og samfund som eksempelvis bæredygtig fødevarefremstilling.

Selskabet udgiver blandt andet et tidsskrift hvert kvartal og afholder årligt en række debatskabende seminarer.

Formålet med Selskabet er at fremme samspillet mellem fødevareproduktion, jordbrug og miljøforhold, fri for politiske interesser og på tværs af geografiske grænser.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame