Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

25 års tro tjeneste

Af Maskinbladet - 19. apr. 2017 KL. 14:55

Han startede som sidste mand, men arbejdede sig op til at blive første mand. Forvalter Allan Holm Thøgersen har modtaget Det Kongelige Danske Husholdningsselskabs sølvmedalje.

Solen skinner og vejrudsigten melder hele dagen om perfekt vejr til såning. Allan Holm Thøgersen sidder i traktoren - det er her han befinder sig bedst. Allan Holm Thøgersen er til dagligt forvalter på Julianeholm og Hevringholm på Djursland, og den 21. april modtager han Det Kongelige Danske Husholdningsselskabs sølvmedalje for 25 års tro tjeneste.

- Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige til det. Jeg er glad og stolt over, at jeg har været et sted så længe. Det havde jeg ikke regnet med, da jeg startede her, men hvorfor forlade et sted, hvor man har det godt, fortæller en tydeligt bevæget Allan Holm Thøgersen.

citat startcitat start

Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige til det. Jeg er glad og stolt over, at jeg har været et sted så længe.

- Allan Holm Thøgersen.

citat slutcitat slut

Fra medhjælper til forvalter

Allan Holm Thøgersen startede sin karriere på Julianeholm og Hevringholm som medhjælper. Han var blevet lovet sæsonarbejde, og havde aldrig i sin vildeste fantasi regnet med, at han 25 år efter skulle blive forvalter af en af Djurslands største planteavlsbedrifter. Men Allan Holm Thøgersen viste hurtigt sit værd. Han var arbejdsom, besindig og ikke mindst dygtig til sit håndværk. I 1996 blev han udnævnt til forkarl, og i 2000 fik han titlen som forvalter.

- Jeg har aldrig tænkt så meget over, at jeg dengang fik et større ansvar. Det var ligesom kommet glidende, fortæller Allan Holm Thøgersen.

At Allan i dag har det daglige ansvar for driften af godset, er hverken noget der skæmmer ham eller noget, han har tænkt høje tanker omkring ? han gør det bare, og han gør det godt. For år tilbage blev hans arbejdsplads kåret som årets læreplads med Allan i spidsen, og på stedet oplever de ofte, at eleverne vender tilbage for at arbejde.

- Det er da dejligt. Det må betyde, at de har fået noget ud af tiden her. Her får de ikke bare lov at stå at kigge - de skal lave noget, mener Allan Holm Thøgersen.

På fødegården i Lem

Den 44-årige Allan bor til dagligt på sin fødegård i Lem med sin hustru og barn. Jorden har han forpagtet ud, og han har ingen planer om selv at blive selvstændig planteavler.

- Nu kan jeg tage hjem og holde fri, og regningerne bliver sendt videre - det er der også en ro i, forklarer Allan Holm Thøgersen, som erkender, at selvom han holder fri, så bliver vejrudsigten altid checket dagen før, og skulle den være god, så er det ikke et særsyn, at han møder ind midt om natten til en god lang arbejdsdag.

Forvalteren bliver beskrevet som en dygtig smed, og han sørger altid for, at gårdens rullende grej er i top. Han kan klare det meste selv, så længe det ikke er alt for elektronisk, siger han beskedent.

- Når det begynder at blive elektronisk, så er det svært, men jeg er en tålmodig mand, fortæller Allan Holm Thøgersen.

Som forvalter har Allan mange forskellige opgaver, der skal løses i løbet af året. Når man spørger ham, hvilken tid på året, der er den bedste, så svarer han dog prompte.

- Høsten er den bedste tid. Her kan vi se, om vi har lavet det rigtige i løbet af året. Det er årets resultat, siger Allan Holm Thøgersen, som i øvrigt heller ikke mener, at der er noget, der måler sig med at køre en stor mejetærsker.

Glade arbejdsgivere

Der hersker ingen tvivl om, at arbejdsgiverne Lisbeth og Benny Kirkebække Christensen, er meget glade for det arbejde, som Allan dagligt udfører.

- Allan er enorm beslutningsdygtig, og vi har en stor tryghed i at vide, at han bare klarer alt. Han har vores fulde opbakning, og vi har fuld tillid til ham. Vi er da også stolte over, at vi har en medarbejder, som har været her i 25 år, siger Benny Kirkebække Christensen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame