Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

25 år i landbrugets tjeneste

Af loc - 29. mar. 2019 KL. 11:30

Brødr. Ewers kan fejre, at det er 25 år siden, at salgsdirektør Benjamin Hansen for første gang trådte ind ad døren på havnen i Sønderborg som ny handelselev.

Benjamin Hansen er i dag salgsdirektør i korn- og foderstofforretningen hos Brødr. Ewers med hovedkvarter i Sønderborg, og han kan 5. april markere, at det er 25 år siden, han for første gang trådte ind i selskabets lokaler på havnen i Sønderborg som salgselev - og har været en fast del af selskabet lige siden.

Benjamin Hansen kunne have valgt landmandsvejen dengang, da han som ung skulle beslutte sig for det fremtidige virke. Han arbejdede da også i en periode på et landbrug i nærheden. Men det at handle lå i blodet, og han nyder i dag at være i korn- og foderstofbranchen og have stor kontakt med landmænd.

- Jeg var 17 år og uden kørekort, da jeg startede som elev. Det betød, at jeg lærte selskabet at kende indefra og afprøvede mange funktioner på kontoret - blandt andet ekspedition og ordremodtagelse. Først efter to år, da jeg var færdiguddannet, kunne jeg tage ud og besøge landmændene og lave handler ved køkkenbordene. Det har jeg sat pris på lige siden, siger Benjamin Hansen.

Fuldt med udviklingen i landbruget

Da Benjamin Hansen trådte til i 1994 var Brødr. Ewers et lokalt selskab i Sønderborg med en afdeling i Bovrup og 33 ansatte. I dag er selskabet landsdækkende med en række afdelinger spredt rundt i Danmark og 160 ansatte.

- Man kan sige, at vi har fulgt med udviklingen i landbruget, hvor der er færre, men større enheder. Den omsætning, som vi dengang klarede på en måned, kan vi levere på en enkelt arbejdsdag, og vi kører med hele læs på op til 36 ton foder til landmænd i hele landet. Dengang omsatte selskabet for 150 millioner kroner årligt - i dag er omsætningen 1,6 milliarder kroner, siger Benjamin Hansen og fortsætter:

- Konkurrencen er ikke blevet mindre. I 1990'erne var der stor konkurrence mellem flere lokale spillere på markedet, mens vi i dag især er oppe imod to store spillere på landsplan. Det har vi det fint med. Vi konkurrerer især på service til landmanden og er et korn- og foderstofselskab med kort vej til toppen og i direkte kontakt med kunderne. Vi yder den bedste service, og kommer en landmand i bekneb for foder i weekenden, er vi klar til at levere med kort varsel, siger Benjamin Hansen.

Tæt på kunderne

Benjamin Hansen blev i 2006 forfremmet til salgschef og fik i 2010 titlen salgsdirektør samt blev medejer af selskabet sammen med to andre ledere. Aktiemajoriteten i familieselskabet ejers af de to brødre Hans Otto og Claus Ewers.

- Vi sætter stor pris på Benjamin Hansens indsats, og han har en stor del af æren for den udvikling, vores selskab har gennemgået. Kunderne er professionelle landmænd, og det gælder om at have fingeren på pulsen og vide, hvad der rører sig i markedet. Benjamin Hansen er tæt på kunderne, og det har meget stor betydning, siger Hans Otto Ewers.

25 års jubilæet markerer Brødr. Ewers på dagen den 5. april - det familieejede selskab benytter enhver lejlighed til lidt festivitas

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame