Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

225 millioner blev uddelt til gavn for grøn udvikling og bæredygtighed

Af JOF - 24. apr. 2019 KL. 08:15

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram uddelte i 2018 225 millioner kroner til 47 projekter.

I 2018 uddelte Grønt Udviklings- og Demonstationsprogram 225 millioner kroner til 47 projekter, som skal fremme grøn udvikling og bæredygtighed inden for landbrug, fiskeri, akvakultur og fødevareforarbejdning, skriver Miljø- og Fødevareministeriet.

Fårekyllinger på middagsbordet og nye fødevarer med græsprotein. En solcelledrevet robot, som selv kan så og luge i rækkeafgrøderne. Droner, der kan sprede insekter, som går til kamp mod skadedyr i rapsmarkerne og nye avlsprogrammer til fremme for klimavenlig kødproduktionen. Det er bare et lille udpluk af de projekter, Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP valgte at støtte i 2018.

Der var mere end tre gange så mange ansøgninger i bunken, som der var midler til, da GUDP's bestyrelse i 2018 uddelte sin pulje på sammenlagt 225 millioner kroner til fremme af bæredygtig udvikling i fødevareerhvervet, og der var stor kreativitet og iderigdom bag projektansøgningerne.

- Det er altid en stor fornøjelse for bestyrelsen at læse de mange innovative forslag til nye løsninger på udfordringerne i fødevareerhvervet. Vi har haft virkelig mange gode ansøgninger, og det er positivt, at der er skarp konkurrence om midlerne. Det sikrer, at det bliver de bedste og mest innovative projekter, som bliver gennemført, siger formand for GUDP, Mikael Thinghuus.

31 ansøgere fik ja til en samlet bevilling på 182,4 millioner kroner fra den ordinære GUDP-pulje, og derudover var 25 millioner kroner øremærket til økologi, mens knap 10 millioner kroner gik til udvikling af grøn bioraffinering og 8 millioner kroner til europæiske samarbejdsprojekter, skriver Miljø- og Fødevareministeriet.

GUDP har siden 2010 hvert år givet tilskud til at realisere gode ideer, som kan øge værditilvæksten i den danske fødevaresektor gennem grøn omstilling. Alle projekter skal bidrage til både grøn og til økonomisk bæredygtighed og dermed have en dobbelt bundlinje, og det typiske GUDP-projekt er et samarbejde mellem virksomheder og vidensinstitutioner.

Støtten går til udvikling af nye teknologier, redskaber, produktionssystemer, analysemetoder, processer, produkter og management- og logistikløsninger inden for klima- og miljøbeskyttelse, dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og human sundhed.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame