Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

197,6 ton druer høstet på otte timer

Af Maskinbladet - 12. jun. 2018 KL. 06:00

  • ww293340_1
  • ww293340_2
  • ww293340_3
  • ww293340_4

Med en rekord på 197,6 ton druer svarende til 200.000 flasker rødvin, har New Hollands bærhøster sat rekord i størst høstede druemængde.

Selvom de ikke er så kendt i Danmark endnu, har New Holland produceret Braud-druehøstere siden 1975, og har til dato sendt mere end 15.000 enheder i marken. Til sæsonen 2018 har man præsenteret den nye model med tilnavnet Braud 9090X.

Den nye maskine har nu fået mulighed for at få en sidetransportør monteret på siden af høsteren, så der kan køres non-stop i drue- eller bær-rækkerne.

Dette system blev udnyttet, da New Holland den 21. marts 2018 i Waikerie i det sydlige Australien på en syv hektar stor mark med røde druer slog rekorden for størst høstet drueareal på otte timer. 197,6 ton blev det til, hvilket svarer til 200.000 flasker rødvin af de såkaldt Shiraz-druer.

De 24,7 ton druer ,der blev høstet i timen, blev kørt væk med New Hollands små T4-traktorer, som passer til kørsel mellem vin-rækkerne.

SDC-rystesystem

New Holland fremhæver, at den nye Braud 9090X-høster, som er udstyret med SDC-rystesystem, gør det muligt at lave en mere skånsom høst af druerne.

I SDC-systemet arbejder hver rystestang uafhængigt, og de er hækmonterede på en fleksibel holder. Druerne transporteres ved hjælp af Noria-systemet, som er en kurveteknologi, som opsamler druerne uden at de mases.

New Holland påpeger også stængelfjernerteknologien, som fjerner vindruestængler og andet grønt materiale ved høsten, er med til, at man undgår den såkaldte MOG-forurening under transport og aflæsning af druerne.

Under rekordforsøget var MOG-forurening en procent.

- Vi tror, at kvaliteten af afstænglet druer og bær vil blive den næste standard for de mest krævende producenter. Meget snart kan nogle af verdens mest fejrede, førsteklasses vine blive fremstillet af vindruer, der er høstet med bare én af vores maskiner, siger Philippe Boisseau, Grape & Olive Global Product Manager.

- Braud 9090X med stængelfjernerenheden er virkelig banebrydende på markedet, fordi den kombinerer høj kapacitet med vin i topkvalitet. Vi ser enorme markedspotentialer for denne kombination, der for nylig er blevet lanceret i Nordamerika samt Asien og Stillehavsregionen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame