Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

130 millioner til udvikling af fremtidens fødevarer

Af MAN - 21. dec. 2018 KL. 10:26

29 projekter med fokus på produktion af bæredygtige fødevarer har fået støtte af Miljø- og Fødevareministeriet.

Bekæmpelse af demens med økologisk mælk, bedre smag i alkoholfri øl og emballage, der mindsker madspild er nogle af de projekter, som netop har fået støtte fra Miljø- og Fødevareministeriet i Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP. Samlet er der i efteråret 2018 blevet uddelt 130 millioner kroner fordelt på 29 projekter.

Pengene blev tildelt de forskellige projekter i slutningen af november. Ud af de 130 millioner kroner blev 10 millioner kroner givet til projekter, der skal fremme grøn bioraffinering og 25 millioner kroner blev givet til økologi-projekter.

- Det er spændende med alle de nye og innovative projekter under GUDP, der kan være med til at sikre, at vi får flere fødevareprodukter, som er bæredygtige alternativer til nuværende produkter, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Ny ansøgningsrunde med ansøgningsfrist 28. februar 2019

Inden jul åbner GUDP for en ny ansøgningsrunde. Det bliver den første ansøgningsrunde med GUDP's nye strategi. Der er cirka 88 millioner kroner til projekter og ansøgningsfristen er 28. februar.

I forbindelse med ansøgningsrunden afholder GUDP informationsmøder i hhv. København den 22. januar og i Vejle 23. januar 2019.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame