Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

11 tilfælde af GPS-tyverier i Midt- og Vestjylland

Af Marianne Nørmark - 3. maj. 2019 KL. 06:05

I det tidlige forår var maskinstationer og maskinforhandlere i Midt- og Vestjyllands Politikreds ramt af en bølge af GPS-tyveri og tyveri af andet elektronisk udstyr.

Friske opgørelser fra analyseafdelingen hos Midt- og Vestjyllands viser, at kredsen oplevede 11 tilfælde at indbrud af tyve, der målrettet gik efter elektronisk udstyr hos politikredsens maskinstationer og forhandlere.

Opgørelsen viser tre indbrud i februar og syv indbrud i marts. I april har der ikke været indbrud i maskinstationer, men derimod tre tyverier af elektronisk GPS-udstyr fra gravemaskiner og bulldozere efter indbrud i skibscontainere på byggepladser.

De 11 tyverierne af GPS-udstyr i landbrugsmaskiner er sket fra maskinstationer i blandt andet Kibæk, Skjern, Holstebro, Bording og Herning.

Midt- og Vestjyllands politi er i øjeblikket i gang med at efterforske tyverierne, men indtil videre er ingen sigtet i sagerne.

Næsten alle tyverier er begået mod ulåste maskinhaller og ulåste traktorer og andre landbrugsmaskiner, oplyser politikommissær Mette Bundgard, Midt- og Vestjyllands Politi, der også understreger af indehaverne af de ramte maskinstationer og forhandlere selv kan gøre en præventiv indsats med tydelig skiltning af at udstyret er mærket, opsætning af kameraovervågning og alarmer på både bygninger og maskiner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame