Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK
17.09 2017 Åbent hus

Åbent Landbrug Frederiks, 7470 Karup

Kom tæt på hele Danmarks spisekammer søndag d. 17. september og giv børnene en oplevelse, der ikke findes i en app store. Kom og oplev, rør og smag på landbruget og find samtidig ud af, om køerne sover længe om søndagen.

Søndag den 17. september inviterer landmænd over hele Danmark til Åbent Landbrug. Hele familien får en enestående mulighed for at opleve det moderne landbrug og få et blik ind i en moderne fødevareproduktion, hvor teknologi og robotter er en del af landmandens hverdag til gavn for både dyrevelfærden og fødevaresikkerheden. Her er en enestående lejlighed for både børn og vokse til at blive klogere på, hvor og hvordan dyrene levere, og se hvor mælken kommer fra. Gårde landet over slår stalddørene op, og her er rig mulighed for at få en spændende og lærerig dag.

I Frederiks står mælkeproducent Lars Kristensen klar til at vise sine dyr og de store landbrugsmaskiner frem for alle interesserede.

Lars bor på Elmegården sammen med Trine og deres 6 børn. De overtog gården i 2006 og har løbende udvidet den. I dag har de 750 malkekøer og dyrker 360 hektar jord ? næsten det samme som 720 fodboldbaner.

Lars fortæller: ?Vi har været heldige at få fat i Ulrik Wilbek, tidligere håndboldslandstræner og nuværende borgmesterkandidat i Viborg Kommune, til at byde velkommen. Men derudover kan man også møde dyrlægen, se inseminøren arbejde og se koen få beskåret sine klove og blive malket - og se kalvene blive fodret. Vi har forsøgt at gøre dagen til en speciel oplevelse for hele familien med et væld af aktiviteter.?

Udover at komme helt tæt på dyrene og møde landmanden vil der for børn og barnlige sjæle være mange spændende aktiviteter f.eks. majslabyrint, hoppeborg, spejderaktiviteter og halmlegeplads. Og de mindste har mulighed for at tage et pedaltraktorkørekort, mens de voksne tager en pause og får en snak eller udfordrer deres viden med en gårdquiz. Bliver man sulten, er der smagsprøver fra Arla, eller man kan købe en kop kaffe eller en pølse ved Landbo Ungdom.

Arrangementet er gratis, og gården holder åbent fra kl. 10-16. Se, hvordan dyrene lever - og hvor mælken kommer fra. Der bliver rig lejlighed til at udfordre sanserne, kigge, klappe, smage og spørge.

?Vi glæder os i hvert fald til at se alle interesserede til Åbent Landbrug og ønsker alle en god og spændende dag ? og vi håber selvfølgelig, at I vil tilbringe den sammen med os på Elmegården,? slutter Lars af med et stort smil.

Fakta

  • Dato: 17.09 2017

Tilføj til kalender

AuktionerAuktioner

Der er ingen aktive auktioner lige nu ...

Se flere

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame