Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK
17.09 2017 Åbent hus

Åbent Landbrug Mors

Søndag den 17. september inviterer landmænd over hele Danmark til Åbent Landbrug. Hele familien får en enestående mulighed for at opleve det moderne landbrug. Gårde landet over slår stalddørene op, og her er rig mulighed for at få en spændende og lærerig dag. Børn og voksne kan komme helt tæt på dyrene, møde landmanden, få smagsprøver eller udfordre deres viden med en gårdquiz.

I Karby på Mors ser Søren & Vibeke frem til at slå dørene op for alle interesserede. Vi glæder os til at kunne tilbyde besøgende mulighed for at se dyrene i staldene, kæle med kalvene og smage på de velsmagende produkter vores dyr er med til at sikre - en helhedsoplevelse for familien, men ikke mindst en hyggelig dag med familie og venner.

Vibeke og Søren bor på Nørgaard sammen med deres dreng Ditlev. Søren købte gården i 1994, Vibeke og Ditlev er kommet til sidenhen. Gården er løbende udvidet og moderniseret, senest i 2011 med en ny stald til de malkende køer. I dag er der 302 malkekøer, der malkes med robotter og tilsammen giver 9.600 kg mælk pr. dag. På gården laves tyrekalve som sælges til Dansk Kalv. Familien driver ca. 310 ha jord ? næsten det samme som 620 fodboldbaner. De laver det meste at markearbejdet selv, markerne bruges primært til foder til dyrene. Mange af deres kvier sørger for naturpleje i form af afgræsning af naturområder i sommerhalvåret.

Søren fortæller: ?Vi glæder os? ? ?Vi har forsøgt at gøre dagen hyggelig og spændende for hele familien. Der er planlagt et væld af aktiviteter ? alle landbrugsrelaterede, som f.eks.et område for børn og barnlige sjæle der bl.a. byder på halmlegeplads, hoppekøer, karameljagt i korn, de mindste har mulighed for at tage et pedaltraktorkørekort. Derudover er der mulighed for at ?ryste? egen smør, deltage i gårdmysteriet, køre en tur med traktor og vogn, se kvierne på græs, hestevognstur og ?sparke dæk? på landbrugsmaskinerne. Sidst men ikke mindst har de besøgende mulighed for at få en hyggelig snak med bl.a. værterne, de ansatte, dyrlægen, foderrådgiver, biavleren, og jægerne og meget mere.

Trænger man til en pause så er der opsat telt, stole og borde som frit kan benyttes til enten at nyde den købte mad, den medbragte mad, nyde en kop kaffe med kage eller bare til afslapning og en hyggelig sludder.

Af smagsoplevelser kan bl.a. nævnes gratis smagsprøver fra Arla, kaffe, kakao, og kage som kan købes af friskolen. Som noget nyt er der indgået aftale med Danish Crown om mulighed for at sælge to forskellige frokostanretninger, tilberedt af en kok, som f.eks ?Charming Chilli Cow? også kendt fra Smukfest.

Arrangementet er gratis, og gården holder åbent fra kl. 10-16. Se, hvordan dyrene lever - og hvor maden kommer fra. Der bliver rig lejlighed til at udfordre sanserne, kigge, klappe, smage og spørge.

?Vi glæder os til at se alle interesserede til Åbent Landbrug og ønsker alle en god og spændende dag ? og vi håber selvfølgelig, at I vil tilbringe den sammen med os på Nørgaard,? slutter Søren af med et stort smil.

Fakta

  • Dato: 17.09 2017

Tilføj til kalender

AuktionerAuktioner

Der er ingen aktive auktioner lige nu ...

Se flere

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame